BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

2022 in vogelvlucht

Terwijl Nederland gebukt gaat onder een regendouche en de waterschappen zich volop inzetten om het water af te voeren, maar ook vast te houden voor een naderende, droge zomer, kijk ik terug op het afgelopen jaar. Het jaar 2022 was intens. Intens in vele vormen. Mooi, warm, intensief. Wat dat betreft kan 2023 dat bijna niet overtreffen, of toch wel? We nemen je in vogelvlucht mee door 2022, met wat hoogtepunten en mooie artikelen die we hebben kunnen maken.

Januari

Hoewel we graag en vaak fietsen, was ook voor ons de maand januari eentje van opstarten. Niet zo gek, maar we konden toch al snel een mooi micro-adventure doen op de Posbank. Dat het zo nat en episch zou zijn hadden we van te voren niet kunnen bedenken. Gelukkig hebben we de beelden nog. De kleding van onze partner Etxeondo hield ons in ieder geval goed droog.

Check ook onze Fietskleding gids voor de winter

Februari

In februari was er een overkoepelend thema: Spanje. We hadden tegelijkertijd explorers op drie verschillende plekken. Ruth zat voor ons op het prachtige Gran Canaria, tegelijkertijd was Ruben in Moraira en omgeving om daar te werken en te fietsen. Explorer Lotte trainde zich ondertussen suf op Lanzarote en werd bijna van de fiets geblazen. Het kon minder.

In Nederland begon Nynke aan haar eerste lokale avontuur, prachtig gravelen in de Achterhoek. Dat was de start van een hele mooie reeks aan avonturen, in Brabant, in Friesland en verder in ons prachtige Nederland.

Maart

Het fietsseizoen begint in maart, zeggen ze wel eens. Gezien bovenstaande willen wij wel anders beweren. Toch hebben wij maart aangegrepen voor een mooie serie artikelen en trips. We gingen voor een mooie ronde gravelen over het kroondomein om de GRX groep van Shimano eens te testen.

Maart werd alleen maar mooier want tijdens ons Pro for a Weekend tripje naar Vlaanderen werden we verwend met prachtig weer, mooie routes en een goede sfeer. Als je in het hart van de koers bent, op heilige grond, dan voelt de hemel ineens dichtbij. Zeker met een verblijf in het Flandrien Hotel. Met recht was dit weekend Cycling Destination Approved!

April

Het gezegde ‘april doet wat het wil’ kon niet meer van toepassing zijn op onze mooie dagen in het Waddengebied. Het begon koud en guur, met gevoelstemperaturen onder nul en een striemende wind. Wat ons erdoorheen hielp? De warme ontvangst, de mooie gesprekken en het uitgestrekte landschap. We vonden schoonheid, waar anderen verlatenheid zagen. We werden (letterlijk) opgeschud en een ding is zeker. Het Waddengebied roept ons elke dag weer. Al is het maar vanwege het eten.

We grepen ook Koningsdag aan om een mooie knipoog te maken naar bestemmingen die je eens zou moeten bezoeken. Want als je goed zoekt, is er een mooi aantal linkjes met ‘de koning’ te vinden. En dan hebben we het koninklijke skioord Lech am Arlberg nog niets eens genoemd.

Mei

Waar we in april nog een beetje zoekende waren, gaf de maand mei ons een waanzinnige kick. Want wanneer ben je met vier verschillende explorers op plekken door heel Europa? We begonnen met de mannen van de Pedaleurs, die hun puberale grapje werkelijkheid zagen worden. Gravelen naar Denemarken, door Duitsland. Ondertussen ging Sander in het spoor van de Tour op zoek naar de mooiste plekjes in Denemarken. Ruben laafde zich aan de geneugten van Tenerife, niet toevallig een van onze partners. Later in de maand mochten we op uitnodiging van partner Etxeondo richting Baskenland. Voor velen een droom die uitkwam. Ondertussen zat explorer Nynke ook niet stil en verwende ons met meerdere mooie gravelverhalen in eigen land: de Utrechtse Heuvelrug kent geen geheimen meer.

Juni

Ook de maand juni bracht weer volop avontuur. We trapten de maand af met een mooie gravelronde in de Achterhoek, inclusief kleine crash. Aan de CUBE gravelfiets lag het niet in ieder geval. Het kon niet op want een week later reden we in de elektrische bus richting Zwitserland. Met een load ’n ride stop in Baden-Baden (tip!) en een aantal prachtige dagen in Valais. De bergen in Crans-Montana en Region Dents-du-Midi kennen geen geheimen meer. Ook de Mountain High Chasers mochten ons vergezellen en in het aanpalende Anzère genoten zij van o.a. de Sanetsch pas. Het best bewaarde geheim van Zwitserland. Na de Zwitserse heuvels volgden de Griekse routes rondom Kastoria. Het noorden van dit vakantieland is absoluut schitterend. Een aanrader en naar we horen komt daar een mooi fietsevent.

Ondertussen ging Nynke in Brabant op pad om nog meer mooie routes te vinden. Zei iemand een vleugje Italië? Ook Explorer Merlijn mocht zich in de handen wrijven met een prachtige trip naar Vaud, ook in Zwitserland. De Tour de France deed deze regio aan en kosten noch moeite werden gespaard om alles te laten zien. Nynke deed nog een extra duit in het zakje met een stukje heroïek tijdens de Elfstedentocht. Regen, regen en nog eens regen.

Juli

2022 in vogelvlucht betekent nog niet dat het ook snel gaat. Want we zijn pas halverwege in dit overzicht en we hebben al zoveel avonturen kunnen beschrijven. Op de valreep van juni en juli reden we nog even naar de Ardennen voor een micro adventure met onze explorers in samenwerking met Shimano. Ondertussen dook Wouter in het Italiaanse, in het spoor van de Extra Giro, de ronde voor U23 rijders. Leuk? Zeker! Mooi? Absoluut! Aanrader? Denk het wel. Ook kwamen de Mountain High Chasers weer met een mooie classic, de Col Grand Saint Bernard!

Augustus

Ook tijdens de zomervakantie bleven de avonturen binnenstromen. Neal ging voor ons tijdens zijn vakantie in de Lot-et-Garonne op onderzoek naar mooie dorpjes en uitgestrekte, glooiende velden. Ticino en het naastgelegen Lombardijen werden nog even aan de tand gevoeld. Alpi di Neggia, wat een monsterlijk mooie klim. Ook in Nederland hadden we mooie content. De Col du Vam stond op het menu. Een instant classic. Ook hadden we explorer Ruth die in Les Menuires was en ging Dennis voor de eerste keer naar Denemarken.

Als mooie toevoeging hebben we ook de zoektocht naar Filippo (of was het Luigi, of was het de stad?) Ganna in kaart gebracht. Een verhaal met een diepere betekenis.

September

Even naar het prachtige Savoie-Mont Blanc. Een aantal prachtige beklimmingen met o.a. de Classic Ride: Col de Joux-Plane vanuit Samoëns. Je kon nu ook de eerste etappe over de N2 terugvinden, van gastblogger Pedro Couto Lopes. Niks mis mee, zeg nu zelf? We hadden ook meer tips artikelen, zodat jij beter voorbereid aan jouw fietsavontuur kan beginnen.

Oktober

Oktober is voor velen de maand dat de racefiets langzaam wordt opgeborgen. Om pas in maart weer tevoorschijn te komen. Wij gingen er nog een keer voor. Luxemburg riep ons in al haar pracht en praal. Wat een geweldige bestemming. Zelfs met een kleine crash. We konden ook nog het verhaal van Nynke in Trentino publiceren en ondertussen kwamen de Mountain High Chasers nog met een gravelpareltje uit Limburg op de proppen. Hadden we ook onze nieuwe Cycling Destination Approved categorie geintroduceerd? Ja zeker toch! Met Fietswasserette Chasse Patate als eerste ontvanger.

November

In november konden we nogmaals een paar mooie avonturen uitlichten. De Eifel kwam nogmaals voorbij, dit ook weer op het conto van de Mountain High Chasers. Ook Nynke verwende ons weer met de prachtige route door de Kalmthoutse heide. Maar was dit wel een fietsroute? We brachten ook een paar mooie hulpartikelen, zoals onze bikepacking guide en de winterkleding guide. We helpen je graag op weg op jouw volgende fietsavontuur.

December

We publiceerden mooi over routes in Italië. Le Vie del Bike zijn en blijven altijd genieten. Explorer Femke was verantwoordelijk voor dit mooie staaltje schrijfwerk. Ook hielpen wij met de tips voor een eerste keer wielrennen. Want dat is toch wel een dingetje. Ook onze winterbestemmingen tips mogen er zijn.

Op naar meer mooie avonturen

Wij hebben ons best gedaan om jou in 2022 volop te inspireren. 2022 in vogevlucht zit vol met mooie verhalen, met tips en met nieuwe categorieën die je kunnen helpen om jouw volgende fietsrit of groter avontuur te plannen. Heb je vragen of wil je graag nog dingen zien? Laat het ons weten! Op 2023, meer mooie avonturen en mooie verhalen voor op de fiets en er naast ;).