BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

5 bestemmingen voor een perfecte fietsvakantie

Wanneer je gegarandeerd zon wil hebben, dan hebben wij een aantal mooie tips voor je. Fietsbestemmingen met bijna 100% zongarantie. Nou ja, garantie tot aan de deur zeg maar. In Europa is er een aantal bestemmingen die het hele jaar populair zijn. In de winter een mogelijkheid om gewoon met korte broek te fietsen, in de zomer kun je de randen van de dag benutten en tussendoor een siësta houden. Zodat je niet bibberend en kletsnat thuis hoeft te komen zoals in Nederland. We pakken er even vijf bestemmingen bij die perfect zouden zijn. Dus hierbij 5 bestemmingen voor een perfecte fietsvakantie. Uiteraard kun je hier ook langere tijd naartoe, maar kort is beter!

Girona

Deze toplocatie mag niet ontbreken in onze lijst met 5 bestemmingen voor een perfecte fietsvakantieGirona is bij iedereen bekend om zijn klimaat, de nabijheid van de bergen en de enorme fietscultuur die er (de laatste jaren) is ontstaan. Profs gebruiken het als trainings- en uitvalsbasis (Robert Gesink heeft er een heel tijd gewoond) en je kunt er letterlijk overal mooie fietsroutes vinden. Als je hoogtemeters wil maken, dan liggen de Pyreneeën aan je voeten. Er zijn ook genoeg fietsroutes die enkel wat heuvelachtig zijn. Ook op de gravelbike is Girona tegenwoordig een hotspot, met vele kilometers onverhard. Bijkomend voordeel: ’s ochtends fietsen in de bergen en je kunt ’s middags nog even naar het strand (want dat is helemaal niet ver weg). Boek een trip naar deze regio met onze partner Catalonia Bike Tours.

Bolzano

De stad Bolzano (of Bozen in het Duits) in de regio Sudtirol-Alto Adige is perfect voor een najaarsbreak. De temperaturen in de stad zijn nog precies goed tot in eind oktober, de wegen zijn goed en je zit zo in de Dolomieten of je rijdt nog in een mooi najaarszonnetje langs de wijngaarden van de ‘Strada del Vino’. In de regio zelf is het najaar ook een speciale tijd, omdat het de tijd is van ‘Törggelen’. Kort gezegd: veel lekker eten waarbij alles rondom kastanjes centraal staat. De locals vinden dit echt een belangrijk moment. Je kunt hier op de racefiets goed uit de voeten (dat schreven we eerder al) maar ook op de gravelbike is het hier schitterend. Verborgen parel: Stoarnerne Mandl. De foto’s spreken voor zich

Cote d’Azur

Niet voor niets ploffen de profs hier neer om tijdens hun carrière te trainen en te wonen. Goed klimaat, goede wegen, uitdagende klimmetjes, zowel on- als off-road en met de zee zo dichtbij… Je kunt hier je hart ophalen en met het klimaat zit het wel goed. Lekker in het zonnetje. Ga fietsen langs de kust of duik het achterland in om de bergen daar te verkennen. Je hebt zoveel opties, dat een lang weekend wel twee weken zou moeten duren. De Col de Turini is een absolute aanrader.

Puglia

De parel van het zuiden in Italie. Door velen onderschat maar het is hier prachtig vertoeven. Je kunt aan de noordkant van deze Italiaanse provincie schitterend fietsen in de Gargano. Volg daar de groene kustlijn en geniet van de omgeving. Meer land inwaarts kun je bijvoorbeeld in Alberobello of Locorotondo gaan kijken bij de ‘Trulli’ huisjes, UNESCO werelderfgoed. Langs de kust zelf is het met een heerlijk zeewindje goed kilometers maken. Het enige nadeel van deze provincie is de soms slechte staat van de wegen. Dat biedt dan weer kansen voor de echte avonturiers op de gravelbike. Ook daar is genoeg keus in, want Puglia is groot. Het loopt van Foggia, helemaal naar Brindisi en Lecce.Grote voordeel: het is nog redelijk onontdekt, dus je zult niet veel andere fietsers tegenkomen. Goede tip voor een fietshuur: The Bikes in Fasano. Mimo is een goede gast en hij mag o.a. John de Mol tot zijn clientele rekenen.

Mallorca

Al eerder noemden we Mallorca het fietsparadijs. En niet voor niets. Goed weer, goede wegen, genoeg variatie en het voordeel: in het najaar is het er minder druk dan in bijvoorbeeld de zomer, als het eiland overspoeld wordt met veelal jonge Duitsers, Engelsen en ook Nederlanders. Eyecatchers op dit eiland zijn de klim naar Puig Major, de route naar Cap Formentor en de afdaling (en daarna ook klim) van Sa Calobra. Inmiddels kun je ook goed weg komen met de gravelbike. In het binnenland zijn genoeg onverharde wegen te vinden om een leuk avontuur te beleven. En uiteindeljk heb je ook weer het voordeel van alle goede voorzieningen van het eiland. Check ook Bike Villas Travel voor reizen en villas naar dit prachtige eiland.

Leave a Comment

Your email address will not be published.