BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Cycling Destination Approved: Satellite Coffee – Morzine

In onze rubriek Cycling Destination Approved belichten we plekken in de wereld (voor nu even Europa) die fietsen ademen, fietsers verwelkomen en die met recht een Cycling Destination Approved label verdienen. Niet iedereen valt zomaar in de prijzen natuurlijk. Vandaag in deze rubriek is ons oog gevallen op Satellite Coffee in Morzine. In de hoofdstraat van dit mondaine skidorp bevindt zich een mooie, knusse koffiezaak waar je als fietser kunt opwarmen na een frisse afdaling en waar het menu van koffie, gebak en lunch/brunch je langer doen blijven plakken dan je zou willen. Maar ach, does it matter?

Morzine

Terwijl ik de deur van de zaak opendoe komt een wir war van geluid mij tegemoet. Een ding is een constante: hier is de voertaal Engels. Ja, Morzine, het skidorp dat steevast als finishplek na de Col de Joux-Plane wordt aangedaan, is overstroomd met Engelsen die hier investeren, recreëren en in dit geval koffie consumeren. Satellite Coffee is in Britse handen en de eigenaren doen hun best om alles in het Frans te communiceren, maar de klantenkring is toch echt Brits. Voor nu dan wel met één Hollander. Morzine ligt in Savoie-Mont Blanc en is een mooie uitvalsplek voor een fietsvakantie. Wij waren er in de zomer van 2022 voor een bezoekje en gebruikten het toen als stop tijdens een langere rit vanuit Samoëns.

Kwaliteit en aandacht

Wat belangrijk is voor een goede zaak, eentje die het label Cycling Destination Approved verdient, is de aandacht en kwaliteit die wordt aangeboden. Hoewel er veel mensen in de zaak zijn, lijkt het er niet op alsof men haast heeft met het maken van de producten. Koffie wordt met aandacht gemaakt en geschonken en ook de ontbijtjes die voorbij komen zien er heerlijk uit en ogen met zorg gemaakt. De latte macchiato die ik mijzelf cadeau heb gedaan laat ik mij goed smaken.

Stalling buiten

Al voordat ik de zaak binnenkwam was ik blij verrast met de mogelijkheid om mijn fiets buiten aan een dedicated fietsparking te kunnen hangen. Van buiten lijkt het in eerste instantie een gewoon cafe, maar toch zie je kleine hints dat men hier de fiets graag verwelkomt. De bollenvlaggetjes voor het raam verraden een hoop, maar ook de eigenaar

Leave a Comment

Your email address will not be published.