BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Cycling Destination in het spoor van de Tour

Terwijl de mannen net begonnen zijn aan de Ronde van Italië, die dit jaar start in bijna buurland Hongarije. Qua driekleur kunnen ze wel met elkaar door één deur. Het is sowieso een unicum dat dit jaar alle drie de grote rondes in een ander land dan het thuisland starten. Uiteraard is Utrecht de trotse host van de Vuelta en Denemarken, met Kopenhagen als landmark, is de host van ‘Le Grand Départ’. Wij zijn de gelukkigen die komende week alvast alle routes van de Tour de France mogen gaan verkennen in het Deense land. We gaan met Cycling Destination in het spoor van de Tour!

Kopenhagen – Roskilde – Nyborg – Vejle – Sønderborg

De profs, ik moet tegenwoordig expliciet vermelden dat het hier om de mannen gaat, vertrekken voor een tijdrit door de stad. Etappe 1 brengt het peloton met een mooie omweg naar de finish in Nyborg, net over de Great Belt Bridge. Daarna is de tweede etappe tussen Vejle (uitgesproken als Weile) en Sønderborg. Een prachtige showcase voor het land en de mogelijkheden op de fiets. Het eiland Fyn komt er een beetje bekaaid af. Het zal wel met geld te maken hebben gehad.

Reisverslag

Vanaf maandag vind je hier elke dag een update met een mooi reisverslag. We trekken in meerdere etappes langs dezelfde route als de profs, alhoewel we helaas niet de brug over kunnen steken per fiets. Dat is voorbehouden aan het mannenpeloton. Mocht je dat toch willen ervaren: op 11 juni is de ‘Tour de Størebelt‘. Je kunt dan voor een dag over de mooie Belt Bridge rijden. Het is het overwegen waard. Wij houden je in ieder geval op de hoogte en zullen je als eerste de mooiste tips delen. Lees je weer mee?

Routes van de trip

Hier vind je de routes die wij rijden. Mocht je zelf naar Denemarken gaan, dan kun je hier ook alvast wat inspiratie op doen. Zeker het stuk richting Roskilde en daarna verder naar Nyborg is prachtig. Op Jutland is het prachtig toeven. Dat hebben de Pedaleurs in hun midlife gravel ride ook al eens besproken. Veel fietsplezier toegewenst in ’the land of everyday cycling!’

Leave a Comment

Your email address will not be published.