BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Duitsland dichtbij: drie regio’s voor een lang weekend fietsen

Als je net als wij graag fietst en denkt, doe mij maar Duitsland, dan hebben we een paar mooie tips. Want als je een lang weekend gaat fietsen, dan is Duitsland lekker dichtbij. Goede verbindingen, zowel met trein als auto en ook nog eens mooie, onbekende routes, geschikt voor elk niveau. Wat wil je nu nog meer? Lees snel onze tips voor een heerlijk weekendje fietsen in Duitsland. Oh ja, mocht je het écht dichtbij zoeken, kijk dan vooral naar deze tips:

Allgäu – Zuid Duitsland

Allgäu is een regio in Zuid-Duitsland die bekend staat om de glooiende heuvels, Alpenlandschappen en prachtige uitzichten. Deze regio is dus niet per se voor de beginner, maar je kunt natuurlijk ook een mooie route uitkiezen die niet gelijk pijn doet aan je benen als je ‘m ziet. Als je dan toch gaat, reken dan op pittoreske dorpjes, mooie meren en uitdagende klimmetjes zoals de Hörnergruppe en de Riedbergpas.

Oberstaufen Loop: Deze route begint en eindigt in Oberstaufen en neemt rijders mee op een lus van 90 km door enkele van de mooiste gebieden in Allgäu. Hoogtepunten van de route zijn de Hörnergruppe klim, met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, en de Riedbergpass, met een uitdagende klim en een spannende afdaling.

Bodensee Tour: Deze route van 160 km voert de renners rond het schilderachtige Bodenmeer, met een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende bergen. De route omvat enkele uitdagende beklimmingen, waaronder de Höchsten en de Haldenhorn, maar ook enkele vlakke stukken langs het meer.

Zwarte Woud

Wij zijn echt fan van het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland. Het is een populaire toeristische bestemming die enkele van de mooiste en meest uitdagende fietsroutes van het land biedt. Kijk ook eens in onze content over bijvoorbeeld Freiburg. Dat wil je toch? Het gebied staat bekend om zijn steile beklimmingen, prachtige afdalingen en prachtige uitzichten op de omliggende natuur.

Feldberg Loop: Deze 95 km lange tocht voert de rijders naar de uitdagende Feldberg, de hoogste top in het Zwarte Woud. De route omvat een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en valleien, evenals een spannende afdaling aan de andere kant van de klim.

Schwarzwaldhochstraße: Deze route van 70 km voert rijders langs de beroemde Schwarzwaldhochstraße, die een prachtig uitzicht biedt op het Zwarte Woud en de omliggende valleien. De route omvat een aantal uitdagende beklimmingen, waaronder de Kandel en het Schauinsland, en een aantal snelle en spannende afdalingen.

Taunusgebergte:

Taunusgebergte, Duitsland – Het Taunusgebergte ligt in Midden-Duitsland en biedt een scala aan fietsroutes die door charmante stadjes, glooiende heuvels en dichte bossen voeren. Fietsers kunnen zichzelf uitdagen op beklimmingen zoals de Feldberg, de hoogste top in de regio, of de schilderachtige routes langs de Lahn en de Rijn verkennen.

Deze bestemmingen bieden een reeks uitdagende beklimmingen, prachtige landschappen en pittoreske stadjes die ze perfect maken voor racefietsers die op zoek zijn naar een unieke en lonende ervaring

Lahn Vallei Tour: Deze route van 70 km voert langs het schilderachtige Lahndal, met zijn charmante stadjes en pittoreske landschappen. De route bevat een aantal uitdagende klimmen, waaronder de Feldberg klim, en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en valleien.

Rijntalentocht: Deze 120 km lange route voert u langs het schilderachtige Rijndal met zijn wijngaarden, kastelen en prachtige uitzichten op de rivier. De route bevat een aantal uitdagende klimmen, waaronder de beroemde Loreley klim, maar ook een aantal vlakke stukken langs de rivier.