BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Dwars door Duitsland fietsen – Met Rik op Reis

Na zijn eerste stop in en om Frankfurt in de deelstaat Hessen reed onze gastschrijver Rik de Voogd verder door het Duitse land en stopte zodoende in de deelstaat Baden-Wurttemberg. Ook daar was het weer goed toeven, getuige zijn reisverslag van die route. Op zijn trip ontmoette hij ook mede instagrammers David Kratz en Markus en dat zorgde natuurlijk weer voor sfeervolle beelden van deze regio. Dwars door Duitsland fietsen is een prachtig verslag van fietsroutes in Duitsland.

Baden-Wurttemberg

De deelstaat Baden-Wurttemberg bevindt zich in het zuiden van Duitsland. In oppervlak en inwoneraantal is het de derde grootste deelstaat in Duitsland. Bekendste stad in de regio is Stuttgart en met de ligging aan de Bodensee is er qua fietsen heel veel variatie te vinden. Rondom studentenstad Freiburg kun je al mooi de bergen van het Zwarte Woud in. Ook kun je zelfs even de overstap maken naar de Vogezen in Frankrijk, want die liggen er voor het oprapen. Denk eens aan een beklimming van de Kandel, waarbij je 12 kilometer lang aan bijna 8% gemiddeld kan klimmen. De Feldberg is misschien wel de lekkerste klim. 16 kilometer aan 5,4% gemiddeld. Wel even oppassen want aan het eind piekt ie nog even naar 16%(!)

Dwars door Duitsland fietsen

Al sinds dat ik jong ben heb ik iets met topografie. Al voordat ik 10 was kende ik de hele kaart van Nederland uit mn hoofd en nadat mijn ouders mij een globe voor mijn 12e verjaardag hadden gegeven….ik was verkocht.

Ik ben er van overtuigd dat de passie die je als kind ergens voor voelt, dat die bij je blijft. Voor altijd. Hoe ik dat bij mezelf terugzie? Ik merk dat ik heel veel naar de metadata op instagram kijk. Vooral de locatie tags die worden toegevoegd, daar ga ik echt van stuiteren. Ik klik er regelmatig op. Alleen al om het te zien op de kaart. Zo ook bij Markus. Hoe hij de omgeving laat zien waar hij woont en rijdt, dat is echt fantastisch. Om blij van te worden.

Menigmaal klikte ik op de locatie pin om te zien waar hij reed. Baden-Württemberg. Na mijn eerste stop in Hessen was het dan ook logisch dat ik door zou rijden naar deze zuidelijke staat om hem persoonlijk te ontmoeten. Want de afgelopen twee jaar hadden we al veel gechat via Instagram, maar nog niet face-to-face. Ik was er 100% zeker van dat dit een toffe gozer was.

Heilbronn

We ontmoeten elkaar in een klein dorpje net ten noordwesten van Heilbronn. Eerst moeten we natuurlijk even koffie drinken en zonder dat we het echt doorhebben, praten we ongeveer een uur met elkaar. De fiets staat geduldig op ons te wachten. Markus had al een mooie route voorbereid, die ons 130 kilometer door het glooiende, bergachtige landschap zal brengen. In deze route stoppen we bij de Königstuhl, het uitzichtspunt over universiteitsstad Heidelberg. Het uitzicht is hier schitterend en de afdaling naar onze koffiestop in de stad is razendsnel.

Onderweg hadden we ook al David opgepikt, die wij beiden kennen via Instagram. Hij komt ook uit deze regio en met z’n drieën rijden we heerlijk door de heuvelachtige omgeving. Na nog twee prachtige, stille beklimmingen hebben we nog meer zin in koffie met taart. Het is hier echt mooi en je rijdt hier voornamelijk door het natuurpark Heuchelberg.

Uiteindelijk scheiden de wegen van David en ons en rijden we terug naar Markus’ huis. Dit stuk van 30 kilometer is vrij rustig en uiteindelijk helpt de basis van een pasta salade diner. Ik was zo blij dat ik ook naar deze omgeving ben uitgeweken.

Volg mijn avontuur verder, als ik ook richting Beieren ga om daarna de zomer af te maken in het schitterende Toscane!

Leave a Comment

Your email address will not be published.