BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Fietsen op Tenerife: de ideale rustdag

Als jij nog twijfelt over een goede bestemming om te gaan trainen of voor een mooie vakantie met gegarandeerd hoogtemeters in elke rit, kijk dan vooral naar Tenerife. Dit Canarische eiland heeft het hele jaar door goede omstandigheden om te trainen en daarnaast kun je er de magische El Teide beklimmen. Dat is geen sinecure natuurlijk. Als je dan toch een weekje of bijvoorbeeld vijf dagen gaat fietsen op Tenerife, dan is de ideale rustdag ook van belang. Van trainen word je moe en dan is herstel van groot belang. Wij schreven in samenwerking met onze partner Tenerife een aantal mooie ideeën op om jouw rustdag zo goed mogelijk in te vullen. Fietsen op Tenerife: de ideale rustdag. Kijk jij mee?

Ontdek de mooiste dieren rondom Tenerife

Op een rustdag moet je vooral niet te veel willen. Als je niet het type bent dat graag stil zit, dan kun je o.a. walvissen gaan kijken of vogels spotten op en rond het eiland. De zuid-westkust van het eiland is de ideale plek om walvissen te kijken. In Tenerife zijn er veel bedrijven die excursies organiseren zodat je de walvissen in de natuur kunt bewonderen. Er vertrekken boten vanuit de havens van Los Cristianos, Puerto Colón en Los Gigantes. Je kunt kiezen voor een korte excursie (van ongeveer drie (3) uur) tot een lange excursie van vijf (5) uur. Wat jij wil. Je kunt wel 21 (!) verschillende soorten walvissen ontdekken en ja daar horen ook dolfijnen bij! Via deze link kun je kiezen uit de vele bedrijven die excursies aanbiden.

Vogels kijken

Op het eiland leven zo’n 70 verschillende soorten broedvogels, waarvan sommige endemisch zijn. Er zijn 21 verschillende punten, waar het ideaal is om deze vogels te spotten. Deze punten zijn verdeeld over het eialnd te vinden.

Fietsen op tenerife: de ideale rustdag is een dagje strand

Als je voor een fietsvakantie op Tenerife bent, dan wil je ook een stuk van het eilandleven meepakken. Dat doe je het beste aan het strand. Als je dan een echte rustdag wilt, dan plant je jouw parasol in het zand en geniet je van prachtig zand en een uitzicht om je vingers bij af te likken. Qua locatie is het zuiden altijd aan te raden. Het is daar in ieder geval zeker mooi weer. De stranden aan de noordkant zijn zeker ook mooi, maar als je dan voor zonzekerheid gaat. Check uiteraard altijd even het weerbericht. Op de site van Tenerife kun je zoeken op jouw favoriete strand. Er zijn bijna 100 stranden waar je uit kan kiezen dus voor ieder wat wils! Onze tips:

  • Strand El Duque: rustig, een strand met de blauwe vlag (schoon water), zand en van alle gemakken voorzien. Dit strand ligt dichtbij Costa Adeje met goede connecties naar het hele eiland
  • Strand Charcos: dit zijn natuurlijk zwembaden gemaakt door de natuur (vanwege vulkaanuitbarstingen. Zie voor meer informatie hierover de volgende link.
  • Bij Arona vind je het zandstrand van El Camison. Hier kun je totaal ontspannen, al zul je wel rekening moeten houden met wat meer volk. Als je graag onder de mensen bent, dan is dit een goede keus.

Alle stranden en filtermogelijkheden vind je hier

Teide bezoeken

De Teide en het nationale park kun je ook als niet-fietser bezoeken. Dat wil zeggen: je kunt prachtige wandelingen maken (voor een rustdag wat minder geschikt), met de kabelbaan omhoog (heel vet uitzicht), een bezoek brengen aan het observatorium. Dat moet dan wel via het bedrijf Volcano Life. Zij verzorgen rondleidingen (in het Spaans, Duits en Engels). Ook de botanische tuin op deze vulkaan is absoluut de moeite waard. Al met al kun je dagen doorbrengen in deze prachtige omgeving. Ook als je niet op de fiets zit. Of juist als je niet op de fiets zit. Ideaal voor een rustdag dus. Zorg wel dat je een permit aanvraagt als je van de gebaande paden gaat. Doe dit op tijd! Je kunt de speciale toegang hier aan vragen

Into the woods

Aan de noordkant van de vulkaan kun je de bossen in van het Corona Forestal. What’s in a name. Misschien wel de beste regio om je echt even terug te trekken in de natuur. Je hebt gegarandeerd schaduw, want je bent in het bos. Het is het grootste beschermde gebied van de Canarische eilanden, een toevluchtsoord voor de mooiste populaties dennenbossen en bergvegetatie van Tenerife. Met een omvang van zo’n 50.000 hectare is het namelijk de ideale plek om de rijke inheemse flora en fauna te ontdekken

Genieten van het uitzicht

Als je ergens van het uitzicht kunt genieten is het op de teide. Maar er is zoveel meer. In het noorden heb je het mooiste uitzicht van de Teide. Maar ook op andere plekken op het eiland heb je uitzicht over de prachtige Atlantische Oceaan, of je kunt naar de andere eilanden kijken, zoals Gran Canaria en het vrij nabij gelegen en onbekende La Gomera. Op de site van het tourisme bureau van Tenerife vind je alle mooie uitzichtspunten op een rij. Het zijn er meer dan 40 (!). Als je dan nog niet tot rust komt, dan weten wij het ook niet meer.

Ultieme rust: dagje Spa

Veel hotels op het eiland hebben een eigen spa of ontspanningsruimte. Dat is sowieso een aanrader, bijvoorbeeld in combinatie met een lekkere massage, of een andere behandeling. Ultiem tot rust komen, beter kan het haast niet. De Bahia del Duque spa is op dat punt de meest fijne plek. Mocht je daar in de buurt zitten, boek dan een dagje in deze wellness ruimte. Pure luxe, maar dat heb je wel verdiend na zo’n stevige inspanning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.