BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Fietsklimmen in het Verenigd Koninkrijk: 5 alternatieven voor Box Hill

Wie fietsklimmen in het Verenigd Koninkrijk in het Verenigd Koninkrijk zegt, zal direct Box Hill noemen. Deze beslissende beklimming in o.a. de Olympische wegwedstrijd van 2012 en de Prudential London Ride is ongetwijfeld een van de beroemdste fietsbeklimmingen in het Verenigd Koninkrijk. Maar er zijn nog vele andere, minder bekende, beklimmingen in de omgeving die op zichzelf prachtig zijn. Unieke uitdagingen, unieke uitzichten en misschien nog wel zwaarder dan de klim ten zuiden van Londen. In dit artikel vergelijken we Box Hill met vijf andere minder bekende fietsklimmen in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:

Voorbereiding

Als je gaat fietsen in het Verenigd Koninkrijk, dan is het handig om te bedenken waar je heen wilt. Het eiland is best groot en hoewel je veel kunt bereiken in een paar dagen, is een keuze voor een gebied wel handig. Denk aan het Lake District, Peak District, Schotland, Wales of Zuid-Engeland. Houd er ook rekening mee dat de wegen in het Verenigd Koninkrijk wellicht net wat anders zijn dan je gewend bent. Ook rijdt men links in het Verenigd Koninkrijk en moet je echt rekening houden met het weer. Dus als je gaat fietsen in het VK dan heb je behoefte aan een goede paklijst. Plan ook jouw trip met hotels vooraf

5 alternatieve beklimmingen voor Box Hill

Ditchling Beacon

Ditchling Beacon, gelegen in Sussex, is een populaire beklimming onder racefietsers. Het bordje aan het begin van de klim met ‘pas op, 10%’ moet een indicatie zijn. Het gemiddelde blijft daar net onder hangen, maar de klim heeft wel een maximale hellingshoek tot 16%! Je kunt hier op de top ook weer uitkijken over het heuvellandschap van Sussex. Hoewel niet zo beroemd als Box Hill, is Ditchling Beacon een prachtige klim op zichzelf.

Holme Moss

The Peak District, een van de mooiste gebieden van Engeland, als is het alleen al vanwege de naam. Peak hunting, in het Peak District, en je stuit automatisch op Holme Moss, een uitdagende klim met stijgingspercentages tot 14%. De klim biedt een prachtig uitzicht op het omringende landschap en komt regelmatig voor in de Tour of Yorkshire. Dat is toch wel een graadmeter. Met 4,7 kilometer en een gemiddelde van zeven procent zat deze niet voor niets in de Tour de France en dus in de TdY.

The Cat and Fiddle

The Cat and Fiddle, gelegen in het Peak District, is een populaire klim voor wielrenners. De klim heeft hellingen tot 10% en biedt een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Met een lengte van tien kilometer en een stijging van in totaal 333 meter is het niet de steilste klim ter wereld, maar de lengte en het uitzicht maken een hoop goed! En let wel op, de wind maakt hier een groot verschil. Heb je ‘m tegen, dan zit je puffend en kreunend op de fiets. Heb je ‘m mee…je snapt het.

The Lecht

Er is bijna geen ruiger gebied dan de Schotse Hooglanden. Wij gaan graag nog een keer fietsen in deze prachtige regio. Als je daar toch bent, dan kom je met ‘The Lecht een uitdagende klim tegen, waarbij je het goede verzet zult moeten steken. Op de teller komen de stijgingspercentages tot aan 20%. De klim biedt een prachtig uitzicht op de omringende bergen en is een populaire bestemming voor racefietsers, gravelaars en mountainbikers. De klim is iets meer dan vier kilometer lang en gemiddeld zo’n zes procent aan stijging.

Gospel Pass

Of je bij het zien van de naam al om hulp van bovenaf gaat roepen, dat weet ik niet. Misschien krijg je wel beelden van een swingend gospel koor in je hoofd. Dat zou je zomaar in de juiste cadans kunnen krijgen. Gelegen in Wales, Gospel Pass is een uitdagende klim met hellingen tot 12%. De klim biedt een prachtig uitzicht op het omringende landschap en is een populaire bestemming voor racefietsers.

Wanneer je gaat fietsen in het Verenigd Koninkrijk, dan is kunnen wij zeker een van deze minder bekende beklimmingen aanraden. Of je nu een racefietser of een gravelbiker bent, je kunt hier helemaal los gaan. Zie hier een mooi rondje wat je kunt doen om deze pas te beklimmen.

Hotels en overnachting

Boek je trip van te voren en je zit nooit mis. Kijk hieronder of je jouw ideale locatie kunt vinden. We hebben binnenkort meer tips en tricks voor je beschikbaar.

Booking.com