BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Tips voor relaxte casual kleding

Bij Cycling Destination praten we niet alleen over mooie bestemmingen, maar vinden we tips voor op en naast de fiets net zo belangrijk. Zoals bijvoorbeeld onze basispaklijst die je altijd en overal kunt gebruiken. We are there for you. Recent kregen we wat vragen over relaxte en fietsgerelateerde kleding voor na het fietsen, of gewoon voor in het dagelijks leven. We hebben een aantal toffe merken uitgekozen. Velen zijn bekend, andere weer nieuw! Doe er je voordeel mee, met onze tips voor relaxte casual kleding.

Door: Sander Kolsloot

The Vandal

De mannen van The Vandal maken al enige tijd toffe kleding, waar de liefde voor de koers vanaf spat. Kleding met een sterk Vlaamse insteek, maar zeer stijlvol. Zowel ook voor de kopvrouwen als de kopmannen zijn er mooie designs te vinden. Niet alleen shirts, maar ook broeken en meer. De collectie is online verkrijgbaar en bij de geselecteerde retailers. Onze favoriet? Misschien wel de ‘Sofa Coureur‘ voor mannen en het ‘Koerswijf‘ shirt voor de dames.

Chef d’Equipe

Het is altijd gaaf om een nieuw (casual) merk te zien opkomen. De mannen van Chef d’Equipe hebben ook een mooi verhaal. Eigenlijk net zoals Cois Cycling later in dit artikel. De opa van medeoprichter Twan, Harrie van Gestel was de Chef d’Equipe van de Nederlandse Olympische ploeg in 1984. Hij regelde alles, maar de ploeg werd jammerlijk vierde, de meest ondankbare plaats. Iets met aerodynamische sturen. Kleinzoon Twan is met compagnon Laurens nu ook in de wielerbusiness actief. Kleding met een knipoog en met een motto: ‘het is pas leuk als het klaar is’. Daar kunnen we het niet mee oneens zijn. Het mooie shirt ‘Parijs is nog ver‘ mag wel er zeker zijn.

Cois Cycling

Ook Tom Cools, oprichter van het Belgische merk Çois Cycling heeft zijn opa als inspiratiebron genomen. Zijn opa François Cools was een begenadigd coureur, die op jonge leeftijd al Belgisch kampioen was. Meerdere titels op het hoogste niveau volgden en in de jaren ’50 en ’60 was hij de Joop Zijlaard van de koers. Gangmaker voor o.a. Eddy Merckx en Van Springel. Een prachtig verhaal. Onze favoriet in de collectie? Na ons prachtige avontuur bij het Flandrien Hotel kunnen we niet anders dan de Flandrien en Flandrienne shirts kiezen. Dat gezegd: het merk heeft een nog breder aanbod van toffe shirts, sweaters en ook performance kleding. Check it out!

La Machine

In dit rijtje mag het Nederlandse La Machine niet ontbreken. Deze stijlvolle shirts en kleding doet het altijd goed. Mooie details, zoals bij het meest recente Parijs-Roubaix shirt, waar de knoopjes in de vormen van kasseien zijn gemaakt. Echt fraai! Het verhaal achter dit populaire merk is de lokale productie en de liefde voor de koers. Volgend jaar (2023) viert dit merk haar 10-jarig bestaan. Er is iets te kiezen voor zowel dames als heren, hoewel de damescollectie vooral ‘performancewear’ is. Ik heb zelf de ‘bib number 13‘ thuis, een heerlijk shirt. Voor de dames lijkt het ‘let’s get lost’ sweatshirt er eentje om cadeau te doen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.