BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Top bestemmingen voor een fietsvakantie in 2022: deel I

Het jaar 2021 is bijna ten einde. Ondanks alles helpt het om vooruit te kijken en plannen te maken. Dat geeft perspectief en dat helpt voor positiviteit! Wij kijken daarom nu alvast vooruit naar dé fietsbestemmingen voor 2022. Want als jij een fietsvakantie gaat plannen, waar wil je dan eigenlijk naartoe? Wordt het klassiek naar Alpe d’Huez of doe je toch maar iets anders? Wij geven jou wat ideeën, voor een waanzinnige trip. Kijk je met ons mee? Want dit zijn top bestemmingen voor een fietsvakantie in 2022: deel I.

1. Noord Griekenland

De regio Macedonië, breed gesproken tussen het eiland Korfoe en Thessaloniki is schitterend om te fietsen en nog totaal onbekend. De infrastructuur is er soms nog wat rommelig, maar er zijn heel veel mogelijkheden voor een luxe verblijf, tussen de wijngaarden. Daarnaast is het een prachtig heuvelachtig en bergachtig gebied, waar je veel mooie uitdagingen kunt vinden. Wat denk je van het prachtige Prespa meer, dat zowel in Noord-Macedonië, Albanië als Griekenland ligt. Ook de regio ten noord-oosten van Ioannina en rondom Meteora is schitterend. Je hebt hier zoveel natuurlijke schoonheid en plekken met historische betekenis. Deze regio is de go-to destination voor 2022.

2. Albanië

Wie de documentaire ‘Biking Borders’ heeft gezien zal het direct met ons eens zijn. Want landen als Albanië, Macedonië, Roemenië, maar ook kaukasus republieken als Dagestan of Azerbeidzjan worden snel vergeten als bestemming voor een fietsvakantie. Maar het is er absoluut schitterend. Datzelfde geldt voor Albanië. Wij waren al enthousiast na ons artikel ‘Meer dan Douze Points‘ maar ook nu denken we dat dit echt een waanzinnige bestemming gaat worden. Met de gasten van Cycle Albania is er ook een goede mogelijkheid om er heen te gaan.

FYN Destination – Denemarken

De Tour de France start in 2022 in Kopenhagen, maar zal uiteindelijk de oversteek maken naar het eiland Funen (Fyn) in het midden van Denemarken. Niet alleen zal er veel activiteit zijn in de aanloop naar de Tourstart, maar de stad Odense is dé fietshoofdstad van Denemarken en met de N8 route die je kunt rijden en tevens de ‘hoogste beklimming’ van het land heeft het eiland enorm veel te bieden. Voel je even Bo Hamburger (voor de oudere fans) of Kasper Asgreen (voor nu).

Denk jij mee?

Welke bestemming zouden wij ook per direct heen moeten volgens jou? Laat een bericht achter in de comments! Wij staan open voor alle suggesties, ook voor de Alpe of Ventoux

Leave a Comment

Your email address will not be published.