BrentStevens | 20 april 2023 | 0 Comments

Versterking voor Team Cycling Destination

Het is altijd tof om versterking voor team Cycling Destination aan te kunnen kondigen. De afgelopen tijd zijn we druk op zoek geweest naar enthousiaste fietsers die graag voor ons op reis willen gaan. Wat ze tijdens hun avonturen beleven, dat zien we dan graag terug op ons platform. We werken al wat langer samen met Erwin en Erwin, de Mountain High Chasers. Zij helpen ons tot nu toe fantastisch met de rubriek ‘Classic Rides’. Vanaf vandaag gaan we het team verder uitbreiden. We zijn ook heel blij dat we een vrouw hebben toegevoegd aan ons ‘mannenclubje’. Ruth Koops van ’t Jagt gaat voor ons bloggen en haar eerste avontuur komt er al rap aan! Volgende week zit zij heerlijk op Gran Canaria.

Wie is Ruth Koops van ’t Jagt?

Ik woon, werk en verdwaal graag in en om Groningen. Op de gravelfiets, mountainbike of racefiets ontstaan immers de beste ideeën. Ik werk als zelfstandig onderzoeker en adviseur, waarbij ik wetenschap, kunst en avontuur verbind om de wereld een beetje mooier te maken. Voor Salt Magazine ben ik één van de trailseekers: ik maak fietsroutes in mijn omgeving die net even anders zijn dan anders. Ook startte ik de onregelmatige maar zeer enthousiaste gravelclub Van ’t Padje voor ondernemende vrouwen die graag buiten de gebaande paden gaan.

De fiets als redding

Fietsen was mijn redding toen ik voor het eerst moeder werd en daarbij mezelf kwijtraakte. Op de fiets vind ik mezelf terug. En beleef ik alleen of samen de mooiste avonturen. Het Drentsche Aa-gebied, de Gasterense Duinen, het Balloërveld, het kale, winderige Hogeland. Fietsen door Groningen, Drenthe en Friesland leest als een gedicht: Hongerige Wolf, Kopaf, Nooitgedacht, Doodstil. Oude Willem, Donderen, Geeuwenbrug, Amen. 

Galibier

In 2007 bedwong ik tot grote verbazing van al mijn gelouterde fietsvrienden op mijn eerste fiets, een RIH die ik voor 20 euro op Marktplaats scoorde, met maar 2×6 versnellingen, de Col du Galibier in Frankrijk (oké, oké, vanaf de Lautaret, maar toch). Daar voelde ik voor het eerst hoe ongelooflijk mooi het is om op een racefiets een berg te beklimmen. Het is zo’n heerlijk eerlijk gevecht: jij, je fiets en de berg. De juiste cadans vinden, je lichtste verzet als een toetje tot het laatst bewaren, en op de minder steile stukken het uitzicht als een groot glas water met gulzige teugen in je opnemen. Misschien schakel je verkeerd, misschien word je ingehaald door een bejaarde Fransoos met zongebruinde pezige kuiten, misschien moet je de laatste meters afstappen en met je fiets in de hand verder klimmen. Maar je haalt het, tegen de wetten van de zwaartekracht in. Ondanks je gebrek aan atletisch vermogen, en op dat eigenwijze racefietsje van twintig euro. Dat magische, tintelende overwinningsgevoel wanneer je jezelf hebt verbaasd is verslavend.

We want more

Na de Galibier beleefde ik onder andere fietsavonturen op de Mont Ventoux, de tempelberg Doi Suthep bij Chiang Mai, in de besneeuwde Sierra Nevada, op een oude spoorbaan in Noord-Portugal, en mét kinderen in een fietskar in de omgeving van Girona en Calpe. 

Vanaf nu ga ik ook voor Cycling Destination op avontuur en deel ik mijn verhalen met jullie. In woord en in beeld. Zodat ook jullie fietshart harder gaat kloppen. Want de wereld op de fiets, is poëzie voor bijna niets. Het eerste avontuur? Gran Canaria in februari!

Leave a Comment

Your email address will not be published.